RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Вчені придумали спосіб порятунку Землі від головної загрози: це буде епічно

Вчені знайшли спосіб охолодити атмосферу і врятувати Землю від глобального потепління, для цього пропонується зіштовхнути два астероїда, щоб космічний пил впав на планету.

Про це пише Vice.

Так, вони послалися на виявлені факти про Ордовикське вимирання, коли на Землі несподівано настав льодовиковий період. Тоді вимерло 85% видів мешканців планети.

Передбачається, що це сталося через зіткнення астероїдів між Марсом і Юпітером. Один з них, діаметром 150 км, був повністю знищений, і його уламки досі дрейфують в Сонячній системі. На Землі внаслідок цієї космічної катастрофи знизилася концентрація вуглекислого газу і почалося різке похолодання. В археологічних знахідках того часу було виявлено величезну кількість слідів частинок космічного пилу з великою концентрацією різних металів і гелію-3. Частинки пилової хмари падали на Землю близько 2 мільйонів років, блокуючи потрапляння сонячних променів.

Вчені пропонують використовувати отримані відомості і приступити до розробки програми "м'якої космічної катастрофи", яка б змогла привести до схожих подій на Землі для стабілізації кліматичної ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені виявили, що внаслідок глобального потепління і підвищення рівня Світового океану відбудеться ряд еволюційних змін у живих організмів, зокрема, павуків.