RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

"Шпигуни" з космосу: в США зробили цікаву заяву про неземний розум

Американський фізик Джеймс Бенфорд заявив, що позаземні цивілізації могли розмістити свої апарати на ко-орбітальних астероїдах. Перше з цих небесних тіл, що рухаються по одній орбіті з Землею астрономи відкрили в 1997 році, ще 15 об'єктів виявили вже у 2010-х роках.

Про це повідомляє "Naked science".

Нагадаємо, що, наприклад, астероїд (469219) Камоалева, або (469219) 2016 HO3, який відкрили у 2016 році це "постійний квазісупутник Землі" і перебуватиме поблизу нашої планети ще як мінімум мільйон років.

Схема обертання Землі та астероїда 2016 HO3 навколо Сонця:

"Виявлена група прилеглих ко-орбітальних астероїдів може служити ідеальним місцем неземному розуму для спостереження за Землею, бо їх важко розгледіти. Ці навколоземні об'єкти надають чудову можливість спостерігати за нашим світом з безпечного природного об'єкта. Вони були мало вивчені астрономами й учасниками проєкту з пошуку позаземного розуму (SETI) ", - написав Бенфорд у виданні" The Astronomical Journal ".

Астробіолог з університету штату Аризона Пол Девіс вважає, що подібний варіант розвитку подій вкрай малоймовірний. Однак, він не виключив варіант, що позаземні мешканці й правда могли вибрати один з ко-орбітальних астероїдів в якості своєї "шпигунської бази". Саме звідти відкривається чудовий краєвид на Блакитну планету.

Відповідно до цієї теорії необіхно припустити, що позаземне життя дійсно існує, живе на одній з сусідніх зірок і користується передовими технологіями для спостереження за нами.

Варто зауважити, що Китай має намір відправити до астероїда 2016 HO3 апарат для забору зразків, які повернуться в спеціальній капсулі на Землю, поки зонд продовжить свій шлях до комети.

Як повідомляє "Апостроф", в мережі опублікували знімок секретного американського космічного апарату.