RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вчені зробили несподівану заяву про появу нового виду людей

Королівський астроном Великобританії Мартін Різ висловив припущення, що освоєння глибокого космосу може привести до появи нового виду генетично або технологічно модифікованих людей.

Гіпотезу вченого опублікувало видання Newsweek.

За словами астронома, коли люди наважаться покинути Землю і переселитися в інші світи, вони змушені будуть змінити себе, щоб адаптуватися до нового середовища.

"У них буде більш переконливий стимул переробити себе за допомогою потужної генетичної інженерії або кібертехнологій, ніж у нас на Землі", - вважає Мартін Різ.

Вчений припускає, що "пост-люди" зможуть стати навіть "повністю неорганічним розумом", якому для життя не буде потрібна атмосфера. Вони зможуть існувати в середовищі з нульовою гравітацією і конструювати "масивні артефакти", які виходять далеко за межі сучасних технологічних можливостей.

"Тільки в глибокому космосі, але не на Землі і навіть не на Марсі, синтетичний "мозок" зможе розвинути сили, які люди не здатні навіть уявити. Земля, як можна припустити, більше не буде здаватися привабливим середовищем для них", - вважає астроном.

Разом з тим, Мартін Кіз сподівається, що техніки для перетворення людей будуть обмежені на Землі через розсудливість або з етичних міркувань. "Але люди на Марсі зможуть вільно експериментувати", - додав він.

За словами астронома, модифікації інопланетних людей можуть бути першим кроком до відокремлення нових видів, еволюції через "світський інтелектуальний задум", який за часів технологічного прориву, ймовірно, відбудеться в тисячі разів швидше, ніж через дарвінівський відбір.

Як повідомляв "Апостроф", раніше генеральний директор компанії SpaceX Ілон Маск представив космічний корабель Starship, який зможе доставляти вантажі і перевозити людей на Марс і Місяць.