RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В океанах все неспокійніше: вчені дали тривожний прогноз зміни клімату

Група вчених з Китаю, Австралії та Сполучених Штатів Америки підрахувала, що енергія глобальних океанських течій зростає на 15% кожні десять років, і це в значній мірі впливає на клімат.

Про результати досліджень повідомляє видання Science Advances.

За словами Шіцзяна Ху з Академії наук КНР, який очолює міжнародну групу вчених, на підставі спостережень з 1990 по 2013 рік була створена комп'ютерна модель, яка продемонструвала, що енергія течій Світового океану росла на 15 відсотків кожне десятиліття.

"Мова йде про більш ніж значному посиленні течій, яке не може не відбитися на кліматі планети", - говорить Ху, відзначаючи, що людству ще тільки належить визначити наслідки явища.

Вплив глобального потепління на океанські течії виявилося набагато серйознішим, ніж вважалося раніше. Небезпека в тому, що збільшення енергії течій ще більше прискорює глобальне потепління. Таким чином процес зміни клімату набуває властивостей сніжної грудки.

Як повідомляв "Апостроф", дослідження вчених з Каліфорнійського університету в Болдері (США) свідчать, що танення вічної мерзлоти Заполяр'я може стати причиною кліматичної катастрофи через звільнення трильйонів тонн вуглекислого газу.