RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Вчені показали, як тане крижана шапка в Антарктиді: вражаючі фото

В Антарктиді на початку лютого метеорологічні станції зафіксували найвищу температуру за всю історію спостережень, так на базі Есперанса на півночі півострова температура досягла 18,3 градуса Цельсія (64,9 за Фаренгейтом).

Про це повідомляє сайт американського агентства NASA.

Так, були опубліковані знімки, які показують танення льодів на "шапці" острова Ігл. Фотографії були зроблені за допомогою Оперативного наземного тепловізора (OLI) 4 і 13 лютого цього року.

Ситуацію прокоментував гляциолог Маурі Пельтьє. Вчений зазначив, що під час потепління близько 1,5 кв кілометрів сніжного покриву просочилися талою водою. У той же час, 6 лютого на острові відбулося пікове танення - 30 міліметрів зникло, і потім - з 6 по 11 лютого, сніговий покрив на острові розтанув ще на 106 міліметрів.

Таким чином приблизно за тиждень на острові розтанула п'ята частина сезонного накопичення снігу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше фахівці з питань зміни клімату з Нідерландів розповіли про дослідження, яке показало посилення танення вікових льодів в Гренландії. Внаслідок цього і збільшення об'ємів осадів може змінитися Північно-Атлантична течія, що значно погіршить клімат в Європі.