RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Освоєння космосу під загрозою: NASA оголосило про серйозні проблеми через коронавірус

Американське космічне агентство NASA заявило, що змушене вжити заходів через пандемію коронавіруса - ввести розширені заходи безпеки і відкласти низку проектів.

Про це йдеться в заяві на сайті NASA.

"Керівництво NASA націлене на те, щоб зробити здоров'я і безпеку працівників головним пріоритетом в умовах ситуації з коронавірусом. З 20 березня ми вводимо в складальному центрі "Мішуд" і Космічному центрі ім. Джона Стенніса четвертий рівень заходів безпеки", - заявив керівник NASA Джеймс Брайденстайн.

Також наголошується, що у одного зі співробітників згаданого центру знайшли коронавірус, також зростає число заражених в околицях центру.

Такі обмеження торкнуться споруди і випробування надважкої ракети Space Launch System (SLS), а також космічного корабля Orion - ключових компонентів нової програми NASA "Артеміда". Зазначена програма спрямована на будівництво дослідницької бази на Місяці, а потім - на Марсі. Планувалося, що політ в рамках програми "Артеміда" буде здійснений у другій половині 2021 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп поклав на себе надзвичайні повноваження через загрозу поширення коронавіруса - тепер він зможе регулювати обсяги виробництва окремих стратегічно важливих підприємств.