RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Епідемія "стартувала" з лабораторії: в США зробили гучну заяву про коронавірус

У США заявили, що "нульовий" пацієнт, який підхопив коронавірус, насправді працював не на ринку продуктів у Китаї, як вважалося раніше, а в лабораторії Інституту вірусології в Ухані.

Європа послаблює карантин, а США пройшли пік: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє Fox News з посиланням на "численні джерела, знайомі з деталями ранніх дій уряду Китаю, які бачили відповідні документи".

За даними каналу, спочатку COVID-19 передався від кажана співробітнику лабораторії, який пізніше поширив інфекцію серед населення міста.

Джерела каналу стверджують, що коронавірус нібито був створений не як біологічна зброя, а заради демонстрації видатних результатів у дослідженнях вірусів китайськими вченими.

Крім того, в США наполягають, що Китай провів "найдорожчу операцію по прихованню доказів в історії": на ринку морепродуктів в Ухані нібито не продавалися кажани, і інформація про ринок як осередок розповсюдження епідемії нібито повинна була відвести підозру від лабораторії.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок 16 квітня загальна кількість людей, які заразилися коронавірусом, становить 2 063 161 особу. За весь час пандемії від коронавірусу померли 136 938 осіб, видужали 512 032 особи.