RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Імунітет потрібно "пригнічувати": вчені знайшли несподіваний порятунок від коронавірусу

У США вчені знайшли несподіваний порятунок від важких симптомів коронавірусу, які можуть привести до смерті - за їх словами, імунітет на ранніх стадіях хвороби потрібно пригнічувати.

"Смерть" з косою на пляжах і натовпи в містах: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє Journal of Medical Virology з посиланням на звіт дослідників з Університету Південної Каліфорнії.

За допомогою математичного моделювання вчені з'ясували, що взаємодія між двома захисними системами організму - вродженим і адаптивним імунітетом - може призвести до перевантаження імунітету.

Спочатку в "битву" з коронавірусом вступає вроджений імунітет, а через кілька днів - адаптивний, який задіює Т- і B-клітини. При зараженні звичайним грипом вроджений імунітет знищує майже всі вірусні частинки до того, як адаптивна система почне діяти.

У випадку з коронавірусом процеси протікають повільніше, адаптивний імунітет може перешкодити вродженому швидко подолати інфекцію. Тоді виникає надмірна захисна реакція, так званий цикотіновий шторм, яка часто призводить до смерті.

Вчені вважають, що короткочасне застосування імуносупресорів може затримати адаптивний імунітет і сприяє більш швидкому знищенню вірусу.

Як повідомляв "Апостроф", держсекретар США Майк Помпео впевнений у незаперечності даних розвідок п'яти західних країн, які можуть підтверджувати припущення про витік створеного в лабораторії коронавірусу COVID-19.