RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як українські школярі вчитимуться після карантину: міністр розкрила деталі

Виконуюча обов'язки міністра освіти Любомира Мандзій розповіла, як школярі вчитимуться після карантину.

Про це вона повідомила в ході онлайн-круглого столу, передає lb.ua.

За словами Мандзій, в освітньому процесі з наступного навчального року будуть використовуватися елементи технології дистанційного навчання.

"Тому що вчителі дійсно їх освоїли, зможуть поєднувати (з очним навчанням)", - сказала в.о. міністра.

Для цього Міносвіти готує платформу дистанційного навчання.

"Ми працюємо зараз і фіналізуємо платформу для дистанційного навчання в Україні, оновлюємо підходи і вимоги до дистанційного навчання та навчання з використанням дистанційних технологій. Це те, що ми повинні зробити якомога швидше найближчим часом: запропонувати варіант вирішення школі та вчителю, а вже право вчителя і школи - скористатися тим чи іншим рішенням. Але своє рішення держава повинна запропонувати", - сказала Мандзій.

Також в новому навчальному році вчителі будуть перевіряти, як учні засвоїли матеріал, пройдений під час карантину.

Під час планування на 2020-2021 навчальний рік міністерство передбачає проведення так званого коригуючого навчання. Це період часу, який буде індивідуальним для кожної школи і кожного класу.

"Щоб вчителі могли зрозуміти, діагностувати ситуацію з освоєнням матеріалу, який припав на період карантину, узагальнити матеріал, підсумовувати та закріпити цей матеріал за попередній навчальний рік. Безперечно, для цього вчителі використовують інструменти, які для них будуть зручними. Ми не будемо вказувати, робити оцінки або щось інше: це вже виключно вибір учителем інструменту для діагностики ситуації освоєння матеріалу", - зазначила в.о. міністра.

Мандзій додала, що зменшення наповнюваності класів може бути досягнуто за умови побудови мережі старшої профільної школи. В цьому випадку з 2024 року можна буде скоротити кількість учнів у початкових класах до 24.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Любомира Мандзій заявила, що проведення екзаменаційних сесій у ВНЗ буде можливим з 1 червня в групах не більше ніж по 10 осіб.

Також раніше в Міносвіти повідомили, що всі дати проведення вступної кампанії у 2020 році зрушені на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації.