RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вчені заявили про схожість коронавірусу з раком: несподівані подробиці

Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско заявили, що в структурі коронавірусу і ракової пухлини є схожість.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Financial Times.

За словами дослідників, для лікування коронавірусу, ймовірно, можна буде застосовувати ліки, які раніше розроблялися для лікування раку.

Директор Інституту кількісних біологічних наук у Каліфорнійському університеті Нева Кроган зазначив, що COVID-19 призводить до того, що в заражених клітинах зростають нерівні опуклі гілки - вкрай незвичайна структура, яка дозволяє вірусу атакувати відразу декілька клітин.

"Довгі нитки пробивають отвори в інших клітинах, і вірус проходить через відростки від клітини до клітини... Абсолютно логічно, що протипухлинні препарати і противірусний ефект частково збігаються", - сказав він.

Учений додав, що гіпотеза дослідників полягає в тому, що подібний спосіб поширення вірусу в організмі значно підвищує рівень зараження. Розгалуження, яке використовує коронавірус, характерне для розвитку ракової пухлини.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок неділі, 28 червня, в Україні зареєстровано 917 нових випадків коронавірусної інфекції. Всього в країні за час пандемії захворіли 42 982 осіб.