RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Археологи знайшли загублений табір Чингісхана і зробили цікаве відкриття

Археологи Австралійського національного університету визначили місце в Східній Монголії, де розміщувався загублений зимовий табір Чингісхана.

Про це повідомляє "Ancient Origins".

Місто Аврагам (спочатку називався Аураг, що означає "джерело" монгольською) розташований в місці злиття річок Херлен і Ценкер в сучасній провінції Хенто, Монголія. Припущення, що в цьому місці міг жити Чингісхан існували дано, проте до недавнього часу вчені не мали твердих доказів цього факту.

Радіовуглецеве датування підтвердило, що древнє місто був зайнятий при житті Чингісхана і його сина Огедея Хана. Дослідники також виявили, що еліта в монгольському суспільстві їла приблизно ту ж їжу, що і звичайні люди - в основному це були м'ясо і продукти тваринного походження.

Також археологи знайшли свідчення обрядів і ритуалів. За словами вчених, свідоцтва ідентичних релігійних традицій були знайдені на території імперії Юань в Китаї, який був частиною Монгольської імперії.

У Чингісхана було, щонайменше, чотири базових табори, але історичні документи вказують на те, що нещодавно знайдена група будівель в Аврагам була його основним табором.

Як повідомляв "Апостроф", раніше археологи виявили в Туреччині сліди раніше невідомого царства. Дослідники натрапили на камінь з написами стародавньою мовою, який попередньо може вказувати на ураження царства Анатолії, яке існувало приблизно 3000 років тому, в війні з царем якогось маловідомого царства.