RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Археологи виявили сокиру, якій 1,4 млн років - знахідка вразила всіх, фото

Археологи Токійського університету разом з командою з Ефіопії і Гонконгу виявили ручну сокиру, зроблену з стегнової кістки бегемота, якій 1,4 млн років, що робить її найстарішою у своєму роді.

Про це повідомляє Daily Mail.

Знахідка вразила всіх тим, що зроблена саме з кістки тварини, адже камінь, який є більш міцним, був доступний для людей того часу і вже використовувався. Це вказує на те, що члени Homo erectus мали можливість створювати більш досконалі інструменти, і дає розуміння їх інтелекту.

Інструмент знайшли на півдні Ефіопії, де раніше виявляли безліч стародавніх кам'яних артефактів. Інструмент овальної форми має довжину близько п'яти дюймів і, схоже, використовувався для оброблення тварин для їжі.

Відзначається, що близько 1,7 млн років тому ранні люди створили ручні сокири - деякі з перших кам'яних знарядь - але як їх руки розвивалися для їх ефективного використання, до цих пір залишалося загадкою.

До розробки кам'яних сокир у наших предків були слабкі зап'ястя, які не могли б захоплювати дрібні предмети так сильно, як це необхідно для використання ручної сокири.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Греції на місці будівництва метро археологи знайшли стародавні артефакти.