RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вчені реконструювали зовнішність людини, що жила в "загубленому" місті 500 років тому

Вчені за допомогою 3D-технологій реконструювали зовнішність чоловіка, який жив 500 років тому в "загубленому" середньовічному місті Польщі.

Про це повідомляє Daily Mail.

Археологи виявили загублене середньовічне місто в Польщі шість років тому - там знаходилося величезне кладовище з більш ніж 100 скелетами.

Увагу дослідників привернув скелет чоловіка у віці від 35 до 44 років. Вони відсканували його череп з ознаками неправильного прикусу і реконструювали обличчя з великим чолом і загостреним носом.

"Хто був покійник? Я поняття не маю. Ми можемо тільки здогадуватися, що він був торговцем або ремісником. Він майже напевно був жителем середньовічного Джонові", - зазначив археолог Марцин Кшепковскій.

Відзначається, що про існування середньовічного міста Джонові не було відомо до 2016 року, але в ньому археологи знайшли тисячі артефактів, що збереглися в підвалах нині зниклих будинків. Це гребені, точильні камені, залізні ножі, багато прикрашені ремені.

"Виявлені артефакти свідчать про багату матеріальну культуру городян", - підкреслили дослідники.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені з США, Великої Британії і Німеччини реконструювали обличчя одного з найдавніших предків людини - афгарского австралопітека, саме його називають першою людиною на Землі.