RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У NASA показали фантастичне фото Юпітера - виглядає як піца пепероні

З першого погляду на це фото його можна прийняти за піцу пепероні. Але насправді на ньому показані циклони на Північному полюсі Юпітера.

Відповідне фото зроблено космічним кораблем NASA Juno і опубліковано на сторінці агенції в Instagram.

NASA опублікувало унікальну фотографію Юпітера, підписавши "Це всього лише інфрачервоний знімок Північного полюса Юпітера".

Хоча на фото виразно зображений Юпітер, багато підписників в мережі відзначили схожість з деякими продуктами. Один користувач прокоментував: "Заборонені булочки з корицею", а інший пожартував: "Я думав, що це піца пепероні".

Як відомо, NASA Juno знаходиться на орбіті Юпітера з 2016 року після п'ятирічної подорожі від Землі. Основна мета космічного корабля - розкрити історію створення і еволюції Юпітера.

"Використовуючи давно перевірені технології на обертовому космічному кораблі, вміщеному на еліптичну полярну орбіту, Juno буде спостерігати гравітацію і магнітні поля Юпітера, динаміку і склад атмосфери, а також еволюцію", - пояснили в NASA.

Однак тепер NASA також використовує свій космічний телескоп Джеймса Вебба для дослідження атмосфери в полярній області Юпітера.

"Дані NASAWebb нададуть набагато більше деталей, ніж це було можливо в минулих спостереженнях, вимірах вітру, хмарних частинок, складу газу і температури", - відзначили в агентстві.

Як повідомляв "Апостроф", космічна станція "Юнона" зробила нові знімки найбільшої планети Сонячної системи - Юпітера. На фото зображені смуги ураганів газового гіганта. Юпітер обертається з максимальною швидкістю, день тут закінчується всього за десять годин. Таке обертання створює сильні потоки і розділяє хмари Юпітера на яскраві зони і темні смуги, які і потрапили в кадр.