RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

Вчені заявили, что на Землі вже закінчився річний запас поновлюваних ресурсів

Вчені з Потсдамського інституту вивчення кліматичних змін, які щороку розраховують точну дату вичерпання поновлюваних ресурсів на планеті, заявили, що в 2020 році 22 серпня закінчився річний запас поновлюваних ресурсів.

Про це повідомляє Popmech.

Згідно з підрахунками цього року людство вичерпало всі поновлювані ресурси, які можуть відновитися на планеті протягом року, до 22 серпня. За словами вчених, це досить хороший показник, якого не було вже більше десяти років: у 2000 році запас поновлюваних ресурсів закінчився 23 вересня, в 2009 році - 18 серпня, а в минулому році - 23 липня.

Як пояснили вчені, через пандемію COVID-19 і прийняті в зв'язку з цим карантинні заходи дата пересунулася на місяць - споживання людством ресурсів у порівнянні з минулим роком скоротилося майже на десять відсотків. Однак, як стверджують німецькі екологи, основну проблему це принципово не вирішує - ресурсів все одно споживається приблизно на 60% більше, ніж природа може регенерувати.

Оскільки річний запас поновлюваних ресурсів закінчився, кінця світу не станеться. Людство продовжить жити точно так же, як і раніше, але це буде вже, як кажуть вчені, "життя в борг".

Як повідомляв "Апостроф", метеоролог Тетяна Адаменко заявила, що в Україні змінюється клімат - погода різко переходить від літньої спеки до злив, сухих гроз, пилових бур.