RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

В Арктиці виявили величезний кратер - тепер усі говорять про НЛО або потужний вибух

В російській Арктиці з'явився гіганський кратер у 50 метрів глибиною. Його виявили після масивного вибуху в тундрі. Науковці припустили, що вибух могло спричинити накопичення газу метану у вічній мерзлоті.

Про це повідомляє The Sun.

Гігантська діра - це вже 17-й великий кратер, який з’явився в регіоні за останні шість років. Попередні виявлені кратери породили дивні версії їх походження - від місць запуску НЛО до випробувань ядерної зброї Росією.

Вчені стверджують, що внаслідок вибуху колосальної сили на сотні метрів від його епіцентру викинуло блоки ґрунту та льоду. Вважається, що газ виділявся в мерзлий впродовж тисяч років ґрунт, але зараз він почав розморожуватися.

На місце події вирушила наукова експедиція з метою дослідження великого циліндричного кратера, який, за оцінками, глибиною не менше 50 метрів.

Професор Василь Богоявленський з російського Інституту нафти і газу в Москві заявив, що природа кратеру є незвичною.

"Він містить багато додаткової наукової інформації, яку я поки не готовий розголошувати. Ці кратери з'являються тому, що у вічній мерзлоті утворюються порожнини, наповнені газом", - сказав він.

Раніше Богоявленський заявляв, що буріння природного газу на Ямалі, звідки його постачають для Європи, може бути фактором вивержень.

Він також висловив стурбованість через ризик екологічних катастроф, якщо вибухи відбуватимуться під газопроводами, виробничими потужностями або житловими районами.

"Як ми бачимо - зі супутникових даних і на власні очі під час інспекцій на вертольотах - у низці областей вони буквально підпирають газові труби", - сказав він раніше.

Російські вчені називають діри гідролаколітами і стверджують, що вивчення даного дивного явища знаходиться на ранній стадії.

Як повідомляв "Апостроф", у південній частині Індійського океану формується новий континент, який через мільйони років стане повноцінним материком.