RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Шведські вчені провели тести пацієнтам, які хворіли навесні на COVID-19, і були вражені результатом

В ході проведеного нещодавно дослідження вчені дійшли висновку, що антитіла до COVID-19 можуть знаходитися в крові пацієнтів, що перенесли коронавірус, до чотирьох місяців, а не 40-70 днів, як вважали раніше.

Про це йдеться в дослідження лікарні Данерюд в Стокгольмі, пише Smp.

Шведські вчені виявили, що антитіла до коронавірусу можуть залишатися в крові пацієнтів, які перенесли COVID-19, через чотири місяці після захворювання.

"Навесні були взяті зразки крові у 2149 співробітників лікарні, у 19% були виявлені антитіла до коронавірусу. Зараз завершилася друга фаза дослідження, зразки для якої здали 92% учасників першої фази дослідження. Результати показали, що з тих 405 осіб, у яких антитіла були виявлені навесні, у 82% вони були знову виявлені після 4 місяців", - йдеться в звіті.

Більшість раніше опублікованих досліджень показували, що антитіла до коронавірусу зникають протягом 40-70 днів.

"У нас, як і раніше, дуже мало інформації. Але потрібно відзначити, що число людей, які повторно заразилися коронавірусом, вкрай низьке, враховуючи загальне число заражених по всьому світу. Це дає серйозні підстави думати, що у людей, які перенесли захворювання, розвивається сильний імунітет", - розповіла одна з авторів доповіді Шарлотта Толін.

Як повідомляв "Апостроф", хворий на коронавірус небезпечний для оточуючих протягом трьох-чотирьох тижнів з початку захворювання, яке може проходити навіть безсимптомно.