RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Археологи виявили загадкове поховання собаки, якому понад 8 тис. років: фото

На місці поховання кам'яного століття в Швеції археологи виявили останки стародавньої собаки віком понад 8 400 років.

Про це розповідає Daily Mail.

Місце, де було виявлено собаку, є частиною великої ділянки, де місцева влада і археологи на даний час проводять одні з найбільших археологічних розкопок, коли-небудь проводилися в регіоні.

Поселення розташоване на території нинішнього Люнгавікена в Зельвесборге і з 2015 року є одним з головних об'єктів археології. Під час розкопок команда виявила залишки принаймні 56 будівель, які колись стояли на цьому місці, а також стовпів і ям.

"Собака добре збереглася, і той факт, що її поховано в центрі поселення кам'яного століття, унікальний", - говорить Остеолог Ола Магнеллі з музею Блекинге, додавши, що тварину було поховані поруч з людьми.

Вважається, що в цьому районі в кам'яному столітті жили мисливці.

"Поховання собаки якимось чином показує, наскільки ми схожі на протязі тисячоліть, коли справа стосується таких почуттів, як горе і втрата", - кажуть археологи.

Собаки, напевно, були найкращими друзями людини протягом тисячоліть, оскільки археологи виявляють в усьому світі останки, які дозволяють припустити, що вони були домашніми тваринами.

Як повідомляв "Апостроф", на території сучасного міста Тультепек в Мексиці було виявлено найбільше поховання мамонтів, з останками приблизно 14 вимерлих тварин.