RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні скандал зі шкільним підручником: поп-зірок поставили в один ряд з Шевченком

В Україні розгорівся скандал через підручник для другого класу, де в один ряд поставили Тараса Шевченка, Лесю Українку, співака Монатіка і співачку Надію Дорофєєву.

Скріншот зі сторінки підручника опублікували в Facebook в спільноті "Батьки SOS".

У розділі "Пізнаю свій рідний край" розміщено завдання, в якому школярам пропонують назвати відомих українців, зображених на фото. В одному ряду стоять легенди української поезії - Тарас Шевченко і Леся Українка та представники сучасного шоу-бізнесу - Монатік і Дорофєєва.

Більшість користувачів обурені цим "освітнім прийомом".

"Біля великих письменників, поетів, одноденні співаки", "О Боже ... Це шок", "Прошу вибачення, але при чому тут видатні літературні діячі до медійних? Як на мене - де Ліна Костенко? Жива легенда!" , - пишуть вони.

Однак є й ті хто вважає подібний підхід виправданим.

"По-моєму якщо дітям давати класиків упереміш з впізнаваними їм героями це краще, ніж вивчати "постаті" на купюрах", "Якби я була в другому класі, і таке побачила, я була б в захваті. Але в цілому це глупо" , - відзначили інші коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в українському підручнику з географії для 8 класу знайшли сумнівне твердження, що предки турків, французів і багатьох інших народів вийшли з Галичини.