RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Маск анонсував будівництво міста на Марсі - може врятувати людство від Армагеддону

49-річний засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск аносував створення міста на Марсі, яке буде повністю самодостатнім і не залежатиме від прив'язки до Землі для свого виживання.

Про це Маск заявив на щорічній конференції "Товариство Марса", передає видання Іndependent.

За словами Маска, проекти з розвитку марсіанського поселення вже тривають, але їх потрібно завершити до того часу, коли на Землі відбудеться катаклізм.

"Цивілізація виглядає не надто сильною, більше того, вона зараз виглядає трохи хиткою. Тому зараз, як ніколи, корисним було створення самоокупного міста на Марсі. Йдеться не просто про кілька людей або базу на Марсі, а про самоокупне місто", - заявив Маск.

З словами винахідника, забезпечення самодостатності було б найвищим еталоном успіху будь-якої колонізації Марса, а місто могло б врятувати людей в низці потенційних сценаріїв на кшталт удару комети на Землю, виверження супервулкану або навіть "ядерного Армагеддону" на Землі.

“Ми збираємось створити самоокупне місто на Марсі до або після третьої світової війни? Я припускаю, що ймовірність його створення настане після третьої світової війни. Звісно, ми сподіваємось, що третьої світової війни ніколи не буде, але після неї низька ймовірність. Тому нам слід спробувати зробити місто самоокупним до будь-якої можливої третьої світової війни", - наголосив Маск.

Космічним кораблем, що розробляється для цієї мети, є Starship, який вже провів кілька випробувань польоту та посадки на базі фірми в Техасі.

За словами Маска, перша подорож космічного корабля на Марс, може відбутися вже в 2024 році.

Також винахідник зазначив, що залишає дуже мало шансів тому, що створення самоокупного міста на Марсі відбудеться за його життя.

"Тут насправді йдеться про мінімізацію екзистенціального ризику для цивілізації в цілому, а потім про захоплююче майбутнє, на яке ви можете чекати. Майбутнє, де ми - космічна цивілізація і багатопланетний вид, є набагато більш захоплюючим, ніж те, де нас немає", - заявив Маск.

Як повідомляв "Апостроф", червона Tesla Ілона Маска, запущена в космос в 2018 році, вперше наблизилася до Марса. Про це компанія SpaceX повідомила в Twitter, показавши фото родстера, яким керує манекен на прізвисько "Зоряний чоловік" (Starman).