RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На Землю може впасти астероїд, потужність вибуху якого буде дорівнювати 880 млн тонн тротилу: фото

Астероїд, названий на честь стародавнього бога хаосу Апофіса, може зіткнутися з Землею через 48 років.

Про це йдеться в матеріалі Daily Mail.

Так, астрономи з Гавайського університету виявили, що Апофіс почав прискорюватися і рухається у напрямку до нашої планети. Розрахунковий час його зіткнення із Землею - 12 квітня 2068 року. Такого роду зіткнення може мати катастрофічні наслідки, оскільки розмір астероїда - 1000 фунтів, при таких розмірах удар буде еквівалентний вибуху 800 млн тонн ТНТ.

Сам астероїд Апофіс був знайдений 19 червня 2004 року астрономами обсерваторії Кітт-Пік, Арізона, США. Через деякий час експерти виявили, що він прискорюється через ефект Ярковського - внаслідок нагрівання від Сонця.

"Нові спостереження, які ми отримали за допомогою телескопа Subaru раніше в цьому році, були досить хорошими, щоб виявити ярковське прискорення Апофіса, і вони показують, що астероїд йде від чисто гравітаційної орбіти приблизно на 170 метрів на рік, чого достатньо для реалізації сценарію удару 2068 року", - прокоментував нові дані член групи астрономів Дейв Толен.

У той же час NASA прийняв рішення включити астероїд Апофіс в Таблицю ризиків в якості загрози для планети Земля, передає портал Gizmodo.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий вчений Ніл ДеГрасс Тайсон заявив, що на Землю на початку листопада впаде астероїд розміром з холодильник.