RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Ізраїлі дуже рідкісний артефакт з портретом бога: фото

В Єрусалимі археологи знайшли стародавню печатку з дорогоцінного каменю, на якій вибито портрет давньогрецького бога Аполлона.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Печатку, яка датується I століттям нашої ери, виявили в дренажному каналі. Ця знахідка дуже унікальна, оскільки є третьою з дорогоцінних печаток, коли-небудь знайдених в Єрусалимі.

Печатка вирізана з яшми, що вважалася в давнину дорогоцінним каменем. Імовірно, вона прикрашала кільце і використовувалася в якості підпису на договорах, листах і завищених. Її довжина 13 мм, ширина - 11 мм, а товщина - 3 мм.

"Коли ми знайшли цей дорогоцінний камінь, то запитали себе: "Що Аполлон робить в Єрусалимі? І навіщо єврею носити кільце з портретом іноземного бога?. Відповідь на це, на наш погляд, полягає в тому, що власник кільця не сприймав його як ритуальний предмет, що відображає його релігійні переконання. Швидше за все, він хотів володіти тим, то символізує зображення Аполлона: світлом, чистотою, здоров'ям і успіхом", - зазначив один з археологів Елі Шукрон.

Аполлон в той час був одним з найпопулярніших і шанованих божеств в регіонах Східного Середземномор'я.

Як повідомляв "Апостроф", група вчених виявила всередині давньоєгипетського саркофага, якому близько 3000 років, зображення бога сонця Ра-Хорахте і текст, присвячений божеству.