RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Туреччині виявили загадкову фреску з жінкою, схожою на Мону Лізу: фото і відео

Під час розкопок стародавнього міста Флавіаполіса на території сучасної Туреччини археологи знайшли мозаїчне зображення жінки, яка своїми рисами нагадує знамениту Мону Лізу.

Про це повідомляє видання Hurriyet Daily News.

Розкопки стародавнього міста в турецькій провінції Османії ведуться з 2015 року. Під час археологічних робіт було виявлено мозаїчний майданчик із зображенням людської фігури.

Вважається, що мозаїка колись прикрашала підлогу будівлі, побудованої між І і ІІ століттями нашої ери. Археологи припускають, що зображена жінка була господинею цієї вілли. Через свою вражаючу схожість зі всесвітньо відомою картиною Леонардо да Вінчі "Мона Ліза" цю мозаїку називають "Моною Лізою давнини". Слід зазначити, що мозаїка прекрасно збереглася.


"Ця мозаїка - єдиний відомий мозаїчний майданчик з людськими фігурами в Османії. Це залишки вілли, побудованої в першому і другому століттях нашої ери", - прокоментував знахідку археолог Юміт Кайишоглу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше турецькі археологи під час проведення розкопок в стародавньому місті Бечін виявили іграшки римської епохи. Знайдені артефакти, на думку вчених, свідчать про яскраве стилі життя в цьому поселенні.