RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Китаї на дні озера розташоване загадкове стародавнє місто: вражаючі фото і відео

Стародавнє китайське місто Шичень, яке було затоплене під час будівництва гідроелектростанції на річці Сіньань, знову відкрите археологами.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Місто, яке було побудоване за часів династії Хань, між 25 і 200 рр н.е., стали називати "китайською Атлантидою".

"Під водою в Китаї ховається забутий некрополь, який, як вважалося, назавжди втрачено. Однак нещодавно затонулу цивілізацію було відкрито заново", - розповіли археологи, які досліджують стародавнє місто, занурене на глибину від 26 до 40 метрів в озері Цяньдао.

Шичень був політичним і економічним центром регіону. Він був забудований лабіринтом будівель з 265 арками, великими вулицями, мав п'ять в'їзних воріт, замість традиційних чотирьох.

"Дивно, але, незважаючи на неймовірний вік і навіть після десятиліть занурення в воду, місто прекрасно збереглося", - зазначили вчені.

Вишукана кам'яна кладка драконів, феніксів і левів практично не пошкоджена, деякі архітектурні написи і символи відносяться до 1777 року, а міські стіни - до XVI століття.


Археологи очікують великих відкриттів в ході досліджень, оскільки велика частина міста все ще не нанесена на карту.

Як повідомляв "Апостроф", на дні річки Дніпро в Запорізькій області археологи виявили унікальний дубовий лафет для великої польової гармати. Це перша знахідка такого типу в Україні.