RU  UA

База на Місяці і міста на Марсі: Маск розкрив плани на найближчі роки

Засновник SpaceX Ілон Маск став лауреатом премії Axel Springer, яку присуджують за інноваційні ідеї, що впливають на розвиток людства. На заході він поділився планами на майбутнє та пообіцяв зробити все, аби на Марс літали люди.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Церемонія вручення премії Axel Springer проходила у Берліні. Під час очікування наступного номінанта глядачів порадували видовищним перформансом. Гостей у залі перенесли у віртуальний космічний корабель і попросили вимкнути телефони. Людей жартома попередили, що на борту не палять навіть в туалеті, і у випадку евакуації команда покаже на вихід.

Після перформансу під гучні аплодисменти та спалахи фотокамер на сцену піднявся номінант премії - засновник американських компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск.

Приводом для нагородження Маска стали його проекти, які неабияк вплинули на людство і випереджають час - будівництво космічного корабля. На цьому підприємець зупинятися не збирається. Маск пообіцяв, що зробить усе, аби за кілька років люди ступили на Марс.

"Ми хочемо, щоб наше майбутнє було надихаючим та хвилюючим. І ми маємо подумати, що для цього зробити. Думаю, якщо ми матимемо цивілізацію у космосі, то усі будуть в захваті", - зазначив Маск.

Буде це бізнес чи туризм, Маск поки не розповів. Проте бізнесмен зауважив: було б добре, якби туди постійно літали люди.

"Ми можемо мати базу на Місяці, та міста на Марсі. Я думаю, це могло би бути хвилюючим майбутнім", - додав Маск.

Вручення премії Axel Springer проходить уже вп'яте. Вона не має грошової винагороди чи призів. Її вручають видатним людям, які створюють і змінюють різноманітні сфери, а ще формують культуру і беруть на себе соціальну відповідальність.

Раніше цю премію отримували засновник Facebook Марк Цукерберг і власник Amazon Джефф Безос.