RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вчені зафіксували загадковий радіосигнал, що виходить від Проксіми Центавра

Астрономи виявили загадковий радіосигнал з боку Проксіми Центавра, найближчої до Сонця зоряної системи.

Про це повідомляє The Guardian.

Відзначають, що сигнал являє собою вузький промінь радіохвиль з частотою 980 МГц, виявлений в квітні і травні 2019 року на телескопі Паркса в Австралії.

Цей сигнал, схоже, прийшов безпосередньо з системи Проксіма Центавра, всього в 4,2 світлових роки від Землі. Також відзначають, що сигнал трохи змістився під час спостереження, що нагадало зрушення, викликане рухом планети.

У виданні пишуть, що цей сигнал "ймовірно, має приземлене походження". До таких джерел відносяться комета або її воднева хмара.

Є припущення, що вчені вловили сигнал інопланетян. Але проблема пошуку інопланетних комунікацій полягає в тому, що ніхто не знає, як інопланетяни можуть спілкуватися, і ніхто не знає всіх потенційних природних джерел радіохвиль у Всесвіті.

Поки що дані про цей сигнал не є загальнодоступними, і цілком ймовірно, що навіть коли він стане оприлюдненим, остаточних відповідей не буде.

Як повідомляв "Апостроф", астрономи з Корнельського університету в США, що досліджують нічне небо за допомогою радіотелескопів, зловили сигнал від самотньої планети за межами нашої Сонячної системи.