RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Вчені вивчили древній скелет дитини і розкрили важливі деталі життя неандертальців: фото

Вчені знайшли докази того, що неандертальці могли ховати своїх родичів як Homo Sapiens. Це стало першим відкриттям здійснення обряду поховання близько 41 тисячі років тому і революцією у світі палеонтології.

Про це пише журнал Scientific Reports.

Дослідження, проведене Лабораторією природознавства доісторичної людини CNRS та Національним природничим музеєм Парижа, показало, що неандерталець, який жив щонайменше 41 тисячу років тому, поховав своїх померлих. До цього часу вважалося, що лише Homo Sapiens могли здійснювати цей процес, оскільки більш схильні до когнітивного мислення.

Неандертальці - вимерлий вид роду Homo Sapiens, який мешкав у деяких районах Європи та Азії за 230-40 тис. років до н.е.

Анатомічно неандертальці були більш міцними, ніж сучасні люди, з широкою грудною кліткою та стегнами та короткими кінцівками. Для їх черепів характерна подвійна надбрівна дуга.

Тривалий час серед палеонтологів ведуться великі дискусії щодо того, чи ховав цей вид своїх мертвих, чи цей обряд був характерним лише для Homo Sapiens.

Нове дослідження знайдених на півдні Франції останків дворічного хлопчика-неандертальця показало, що дитина була похована своїми соплеменниками.

На даній ділянці проводились польові роботи, які дозволили реконструювати позу та орієнтацію скелета. Дослідження показало, що неандертальці добровільно викопали могилу та помістили туди труп дворічного хлопчика.

Як повідомляв "Апостроф", на півострові Урла-Чешме на заході Туреччини група турецьких вчених і археологів виявила залишки 2500-річного храму Афродіти.