RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Як навчатимуться діти в Україні після локдауну: що відомо

Після завершення локдауну, з 25 січня, в Україні буде діяти адаптивний карантин, а школи працюватимуть в залежності від епідемічної ситуації в конкретному регіоні.

Як повідомив "24 канал", про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі одного з телеканалів.

Він уточнив, що рішення про роботу шкіл буде прийматися на рівні керівництва установи освіти і місцевої влади.

При цьому Шкарлет наголосив, що уряд підтримує рішення про відкриття шкіл після локдауну, але тривають консультації з профільним міністерством, оскільки карантин встановлює МОЗ.

"Думаю, ми знайдемо спільну позицію", - додав він.

Також глава МОЗ сподівається, що велика частина країни перейде на нормальне навчання, буде і змішана форма, в залежності від захворюваності.

"Змішана форма навчання - це якщо в класі більше 50% дітей захворіли. Тоді вони переходять на самоізоляцію і дистанційний режим", - пояснив Шкарлет.

Він також розповів, що школи в декількох областях вирішили перевести на дистанційне навчання конкретні дисципліни - фізкультуру, образотворче мистецтво та трудове навчання.

"Ці предмети переходять в режим онлайн-навчання, а інші будуть проходити в звичайному", - сказав Шкарлет.

У свою чергу в МОН повідомили, що додаткові обмежувальні заходи для навчальних закладів, встановлені на період 8-24 січня, не будуть діяти з 25 січня.

Що буде заборонено:

  • відвідувати заклади освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  • відвідувати заклади освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% учнів та персоналу закладу освіти;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Як заявив глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан виданню "РБК-Україна", ситуація з коронавірусом в Києві дозволяє відновити навчання в школах учням всіх класів з 25 січня. Остаточне рішення про це буде прийнято 22 січня.

Рубан уточнив, що обговорюється питання, чи вийдуть в школу тільки 1-4 класи, або всі учні.

"З огляду на ситуацію, я думаю, що підуть всі. Але об'єктивно буде завтра відомо. Сьогодні я можу сказати, що школярі можуть йти на навчання", - заявив Рубан.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергій Шкарлет говорив, що після 24 січня, коли має завершитися жорсткий карантин в Україні, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання.