RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Археологи виявили стародавні монети, втрачені під час "різанини" хрестоносців: фото

При розкопках в місті Кесарії (Ізраїль), археологи виявили схованку зі стародавніми монетами і золотом, що датується XII століттям нашої ери. Вони припускають, що скарби могли належати жертвам хрестоносців на Святій Землі.

Про це пише Express.

Археологи, очолювані Ізраїльським управлінням старожитностей (IAA), в цій схованці знайшли також 900-річну золоту сережку. А серед монет є зразки, які ніколи раніше не зустрічалися в Ізраїлі.

Так, там було не тільки 18 фатимидських динарів, стандартної валюти того часу, але і шість візантійських імператорських монет, датованих періодом правління імператора Михайла VII Дукаса (1071-1079 рр.).

За словами доктора Пітера Гендельмана і Мохаммеда Хатара з IAA, монети можуть бути пов'язані з різаниною, вчиненою Болдуином I, першим королем Єрусалиму (1100 і 1118 рр.).

Швидше за все, виявлений скарб було заховано до вбивств хрестоносців і так і не було вилучено його власниками.

"Відповідно до сучасних письмових джерел, більшість жителів Кесарії були вбиті арміями Болдуіна I, короля Єрусалимського королівства хрестоносців. Розумно припустити, що власник скарбу і його сім'я загинули в результаті різанини або були продані в рабство і тому не змогли повернути своє золото", - відзначили археологи IAA.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Ізраїлі дайвери в давньоримській гавані Кесарії виявили 1600-річний скарб - стародавні монети, бронзові статуї божеств і світильники римського періоду другого століття.