RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Археологи виявили загадковий барельєф із зображенням орла - вважався символом війни: фото

Група археологів з Національного інституту антропології та історії Мексики (INAH) оголосила про відкриття барельєфа із зображенням орла (aquila chrysaetos canadensis). Цей птах був символом війни.

Про це пише HeritageDaily.

Барельєф був розкопаний біля підніжжя Темпл Майор (головний храм ацтекського міста Теночтітлан в сучасному Мехіко), на центральній осі, яка перетинає "каплицю" Уїцилопочтлі і монументальну скульптуру богині Койолксаукі.

Він також розташований поруч з Cuauhxicalco, круглою будівлею, назва якої перекладається як "місце орлиного гарбуза", де, згідно з документами 16 століття, проводилися ритуальні кремації правителів Теноччі.

Дослідження барельєфа показали, що він датується приблизно 1490-1467 рр. нашої ери, під час правління Мотекухзома Ільхуікаміна, другого імператора ацтеків і п'ятого короля Теночтітлана.

Барельєф був вирізаний в підлозі храму, його розмір - 1,06 метра в довжину і 70 сантиметрів завширшки. Він був виявлений в лютому 2020 року, але подробиці відкриття стали надбанням громадськості тільки зараз.

Як повідомляв "Апостроф", дослідники з Національного інституту антропології та історії Мексики (INAH) вивчають знайдену в Мексиці гігантську маску майя.