RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Британській Колумбії знайшли древній загадковий стовп з каменю і відкрили його таємницю: фото

В канадській провінції Британська Колумбія місцевий житель знайшов дивний артефакт - влітку минулого року на пляжі Вікторії він знайшов вкритий водоростями кам'яний стовп з обличчям людини вагою 100 кг. Після аналізу вчені ідентифікували його як корінний артефакт.

Про це пише видання Vancouver Sun.

В Королівському музеї підтвердили, що різьблений кам'яний стовп, знайдений під час відливу на пляжі у Вікторії минулого літа, є культурною скарбницею корінних народів.

"Письмові та усні історії цього краю дають розуміння призначення каменю. Цілком ймовірно, що це спеціальний камінь, який використовувався в ритуалах і церемоніях", - розповів куратор археології музею Грант Кедді, пояснивши, що цу мешканців узбережжя салішів існують "спеціалісти з погоди".

Вважалося, що вони мають "особливі сили притягувати до берега лосося, коли вони запізнюються, або проводити ритуали, щоб змінити погоду, зробивши її гарною для риболовлі або поганою для ворогів.

За словами істориків, цей камінь міг бути тим самим, про який старійшини народностей Леквангена розповідали німецько-американському антропологу Францу Боасу наприкінці 1800-х років.

"Старійшини корінних народів про кам'яні фігури біля Фінлейсон-Пойнт, саме там, де була знайдена ця річ. Мені завжди цікаво, чи їх там більше?", - додав Кедді.

За ці роки в цій місцевості було виявлено багато артефактів, сказав він, але нічого подібного до 100-кілограмового кам'яного стовпа не було.

Кедді припустив, що стовп колись стояв біля краю скелі над пляжем, де він був знайдений, доки обрив не обвалився.

Як повідомляв "Апостроф", археологи під час розкопок біля Афін (Греція) знайшли дві давньогрецькі статуї жіночих фігур всередині місця поховання.