RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Єгипті загадкові гробниці - мумії захищали "замогильні" амулети: фото

Спільна єгипетсько-домініканська археологічна місія, включає експертів з Університету Санто-Домінго, виявила в Олександрії (Єгипет) таємничі гробниці з муміями.

Про це повідомляє Daily News Egypt.

Гробниці були висічені в скелях в храмі Тапосіріс Магна, що було популярно в греко-римську епоху Єгипту. Там виявили 16 поховань і кілька мумій, які добре збереглися.

Мумій знайшли разом з частинами позолочених саркофагів. Також там були і амулети із золотої фольги, які мали форму язика. За спеціальним ритуалом їх поміщали в рот померлим. Раніше вірили, що це допоможе їм виступати перед богом Осірісом в загробному житті.

В одному з поховань, де знайшли мумію, збереглися також залишки сувоїв та частини саркофагів. Крім того, там були і фрагменти позолочених прикрас, що зображують давньоєгипетського бога Осіріса.

Інша мумія була виявлена з короною, прикрашеною рогами, і змією коброю на лобі. На грудях мумії зображено позолочену прикрасу у вигляді широкого намиста, на якому звисає голова сокола, символ стародавнього бога Гора.

Крім того, всередині храму Тапосіріс Магна були знайдені монети з ім'ям і зображенням цариці Клеопатри VII, а також багато частин статуй.

Як повідомляв "Апостроф", археологи з міністерства старожитностей Єгипту і Центру єгиптології Захі Хавасса в Олександрійській бібліотеці виявили в стародавньому єгипетському некрополі Саккари біля піраміди похоронний храм зі сувоєм "Книги мертвих" та іншими предметами.