RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Ізраїлі знайшли два саркофаги, яким 1800 років - прикрашені "особливою" символікою: фото

Археологи Управління старожитності Ізраїлю виявили древні саркофаги на території місцевого зоопарку.

Про це йдеться на офіційному порталі управління.

Знахідка була виявлена в ізраїльському місті Рамат-Ган, де на території зоологічного центру Сафарі археологи наткнулися на саркофаги віком 1800 років.

Ще 25 років тому ці саркофаги були виявлені службовцями, але їх перенесли в інше місце, де ці пам'ятники незабаром приховав шар піску і рослинність і про них забули.

Довжина древніх саркофагів складає два метри, ширина - близько півметра, вони були декоровані різьбленими рельєфними зображеннями.

На стінках стародавніх знахідок вирізані повторювані мотиви з символічних фігур у вигляді дисків і квіткових гірлянд, які в той час символізували кругообіг життя і смерті. Вчені також звернули увагу на незавершеність зображень.

Встановити точне місце розташування саркофагів не можна, оскільки їх вже виявили 25 років тому і перенесли на інше місце. Один з них при транспортуванні був пошкоджений, адже на ньому археологи знайшли сліди спроб ремонту за допомогою розчину.

В Управлінні старожитностей Ізраїлю припустили, що ці саркофаги належали заможній римській або місцевій романізованній сім'ї, яка могла проживати в місті Бені-Берак.

Фото: friendsofiaa.org

Фото: friendsofiaa.org

Раніше ми розповідали, що археологів здивувала загадкова постать людини, якій майже 2 тисячі років.