RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вчені виявили загадковий наскельний малюнок, якому 17,5 тис. років: фото

В Австралії виявили, можливо, найстаріший на континенті наскальний малюнок, якому 17,5 тисячі років.

Про це повідомляє Daily Mail.

Малюнок був зображений на похиленій стелі скельного притулку в маєтку клану Унганго в регіоні Кімберлі. Там була намальована тварина - кенгуру.

Наразі знахідку вивчають експерти з Мельбурнського університету. Вони припускають, що малюнку від 17 100 до 17 500 років. Кенгуру виконаний в натуральну величину.

За словами автора дослідження доктора Деміена Фінча, близько 28000 р. до н.е. часто зображували тварин у натуральну величину.

"Це важлива знахідка, оскільки за допомогою цих первісних оцінок ми можемо дещо зрозуміти в світі, в якому жили ці стародавні художники", - сказав він.

За його словами, зображення на скелі було зроблено ще в натуралістичний період.

"Ми ніколи не зможемо дізнатися, що було в голові у художника, коли він писав цей витвір більше 600 поколінь назад, але ми знаємо, що натуралістичний період простягався ще до Останнього льодовикового періоду", - зазначив учений.

Доктор Свен Узман зі Школи соціальних наук Університету Західної Австралії і один з головних дослідників проекту сказав, що наскальний живопис відкриє шлях до подальшого розуміння історії культури корінних народів.

"Це культове зображення кенгуру візуально схоже на наскальні малюнки з островів у Південно-Східній Азії, що датуються більш ніж 40 000 років тому, що вказує на культурний зв'язок і натякає на ще більш давнє наскальне мистецтво Австралії", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", доісторична картина, вік якої становить майже 4 тисячі років, була виявлена істориком в околицях індійського міста Камаредді.