RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

NASA завершило випробування "мисливця на інопланетян": названо дату запуску, фото

NASA завершило остаточні випробування космічного телескопу "Джеймс Вебб" (JWST), який називають "мисливцем на інопланетян". Його планують запустити в жовтні 2021 року.

Про це повідомляє видання Express.

Американське космічне агентство завершило останні випробування функціональних характеристик космічного телескопа JWST і гарантує, що він зможе витримати запуск і повноцінно працювати на орбіті Землі. Останні два великі випробування показали, що вся внутрішня електроніка апарату працює і витримає тиск, коли її запустять. Випробування проходили в Northrop Grunman, штат Вірджинія, що загалом зайняло 17 днів.

Інженери провели повне сканування під назвою "всебічне тестування систем", в ході якого перевірили електричні функції для всього телескопу JWST.

"Після ретельного вивчення даних команда підтвердила, що обсерваторія виживе як в механічному, так і в електронному режимі, - заявила керівник інженерного відділу електромобілів Northrop Grumman в обсерваторії Вебб Дженніфер Лав-Прутт. - Успішне завершення цього тесту також означає, що ми готові рухатися вперед до запуску та операцій на орбіті".

Проведені випробування дозволили експертам змоделювати повний процес - від планування наукових спостережень до розміщення наукових даних в архіві спільноти.

"Під час випробування обсерваторія поводиться так, ніби вона знаходиться на відстані мільйона миль на орбіті. Для цього Команда льотних операцій підключила космічний корабель до мережі "Глибокий космос", міжнародного масиву гігантських радіоантен, які NASA використовує для зв'язку з багатьма космічними кораблями. Однак оскільки Webb ще не в космосі, для емуляції реального радіозв'язку, який буде існувати між Webb та Deep Space Network, коли Webb знаходиться на орбіті, було використано спеціальне обладнання", - додали в NASA.

Як повідомляв "Апостроф", Національне космічне агентство показало вдалі відео і фото поверхні Марса, які були зроблені космічним апаратом з марсоходом Tianwen-1 на борту.