RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Майже нічого не виживе: вчені розповіли, що зможе існувати на Землі через мільярд років, фото

Група експертів зі Сполучених Штатів і Японії представила результати свого дослідження і розповіли про те, хто зможе вижити на планеті Земля через 1 мільярд років.

Про це пише Extreme Tech.

За словами вчених, люди більше не будуть населяти планету через мільярди років. Замість цього на планеті з'являться бактерії, яких прийнято називати "примітивними".

Таку назву бактеріям дали через їх спосіб життя, вони нічого не потребують. Експерти кажуть, що в результаті нагрівання Сонця, в атмосфері стане набагато менше кисню, його буде аномально мало.

Підвищена температура повітря запустить процес розщеплення вуглекислого газу, після чого планета зіткнеться з зупинкою фотосинтезу. Тільки бактерії здатні підлаштуватися під такі умови життя. Йдеться про бактерії, яким не потрібен кисень, щоб вижити.

Вчені говорять про те, що через мільярд років планета Земля повернеться до тих умов, які були чотири мільярди років тому. Таким чином, відбудеться зворотна еволюція.

Як писав "Апостроф" раніше,вчені змогли знайти планету, яка дуже схожа на Землю. Більш того, вона зберегла свою атмосферу.