RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

В Україні знайшли останки величезної доісторичної тварини: фото

В Одеській області знайшли кістки невідомої доісторичної тварини. Фахівці припускають, що ці рештки належать степовому бізону або волохатому носорогу.

Про це повідомляє видання "Суспільне".

Кістки знайшов викладач місцевого коледжу Олександр Макаренко на схилах міста Чорноморськ. Він переконаний, що знайдені рештки належать стародавньому носорогу.

"Частина берегової лінії була розмитою. Я думав повертатися додому, але все ж пішов вище. Як бачите, не помилився. Якби пішов наступного дня, то сам хребець я б не знайшов. Там потім піднявся сильний вітер і почався шторм", – розповів Олександр.

За словами палеонтолога Олени Лободської, яка оглянула кістки, це може бути сьомий шийний хребець великої доісторичної тварини - степового бізона чи волохатого носорога.

"Ці дві тварини дуже схожі. Вони обидві масивні. Бізон зростом був приблизно два метри, вагою – тонну, а довжиною – три метри. Носороги були трохи важчими – півтори-дві тонни, а зріст мали до двох метрів", – пояснила палеонтолог.

Визначити точно, чия це кістка, вчені зможуть після того, як вдасться просочити знайдені рештки скріплюючим матеріалом і точно зробити всі заміри.

Олена Лободська додала, що волохатий носоріг мешкав у Європі та Азії приблизно 8-14 тисяч років тому. Відомо, що тварина жила під час останнього зледеніння в історії Землі. Основними причинами його вимирання вчені назвали зміну клімату, а також полювання первісних людей.

Як повідомляв "Апостроф", в Уельсі фахівці намагаються розгадати загадку невідомої морської істоти, яку знайшли на одному з місцевих пляжів. Довжина хребта морського чудовиська становить 7 м, вага приблизно 4 т.