RU  UA  EN

Понеділок, 21 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

21 жовтня

20 жовтня

19 жовтня

Всі новини

Вчені показали, як виглядав батько легендарного фараона Тутанхамона: фото

Вчені за допомогою цифрової реконструкції представили обличчя давньоєгипетського фараона Ехнатона, який, згідно з аналізом ДНК, був батьком Тутанхамона.

Про це пише Daily Mail.

Вчені використовували череп, виявлений в Долині царів майже 100 років тому, щоб зібрати воєдино вигляд фараона Ехнатона, який правив з 1353 року до 1335 року до нашої ери.

Реконструкція особи батька царя Тутанхамона показує, що у двох був однаковий гострий ніс і форма черепа.

На зображенні Ехнатон справа, а його син Тутанхамон - зліва

Під час реконструкції вчені використовували так званий манчестерський метод, під час якого лицьові м'язи і зв'язки моделюються на моделі черепа відповідно до правил анатомії. Поверх поміщається шкіра, а товщина тканин - середні значення, які були визначені за допомогою наукових методів.

Правління Ехнатона

Коли Ехнатон прийшов до влади, він відмовився від єгипетських традицій поклоніння багатьом божествам на користь монотеїзму і молився тільки одному богу - Атону. Цей крок не отримав широкого поширення в Стародавньому Єгипті, оскільки вся їхня культура була зосереджена навколо багатьох богів.

Коли Ехнатон помер, люди розібрали і сховали пам'ятники покійному фараону, і його ім'я було викреслено зі списку правителів.

Ехнатон одружився на одній зі своїх сестер, яка народила їм сина, але в результаті кровозмісних відносин Тутанхамон народився з численними проблемами зі здоров'ям, які, на думку експертів, призвели до ранньої смерті.

Раніше вчені відтворили вигляд птиці, що жила 50 тис. років тому.