RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як буде виглядати перша людська колонія на Марсі: фото та відео "проекту 2054"

В 2021 році життя на Марсі вже не здається чимось дивним, особливо на тлі новин про те, що Ілон Маск хоче колонізувати Червону планету у найближчі роки. У Мережі з'явилося фото і відео проекту, як буде виглядати місто людей на Марсі. "Проект 2054" заворожує і вражає уяву.

Про це повідомляє Express.

Представники архітектурного бюро ABIBOO підготували масштабний проект першого міста на Червоній планеті. Будівництво планують запустити вже в 2054-му році, роботи будуть закінчені в 2100 році. Місто вже отримало свою назву - Nüwa. Воно буде розташовано на одній з гірських височин Марса Tempe Mensa.

Місто отримає захист від радіації та метеоритів, все завдяки гірським височинам. Будинки будуть будувати в товщі скелі, всі вони будуть об'єднані за допомогою мережі тунелів. Потяги і автобуси стануть відмінним доповненням для міста майбутнього. Для прогулянок будуть створені кілька парків, які отримали назву "зелений купол". Для бажаючих відпочити є спеціальні зони, це напівпрозорі павільйони, де можна зустрітися з друзями і дивитися на дивовижні пейзажі Марса.

При колонізації Марса перше, про що варто думати - це проблема з доставкою ресурсів. Перший час ресурси будуть доставляти з Землі. Згодом марсіанське місто повністю перейде на ресурси власного виробництва. У місті працюватимуть установки для вироблення енергії, а також цеха з виробництва продуктів харчування. У марсіанському місті будуть побудовані школи, лікарні, університети та багато іншого. Людям дозволять тримати у себе вдома тварин. Місто буде розраховано на 250 тисяч чоловік.

Про любителів відпустки також подбали. Відомо, що полетіти на Землю можна буде раз в 26 місяців. Однак вартість такої подорожі складе близько 300 тисяч доларів.

Як писав "Апостроф" раніше, космічний апарат NASA Mars Reconnaissance Orbiter, який перебуває на орбіті Марса, зафіксував мальовничі піщані дюни в північних широтах Червоної планети.