RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

26 травня

Всі новини

Знайдено зв'язок між людиною і безголовими морськими істотами, що жили 555 млн років тому: фото

Група фахівців виявила зв'язок між людиною і морськими істотами, які жили на планеті Земля 555 мільйонів років тому.

Про це повідомляє Daily Mail.

За словами американських вчених, їм вдалося виявити ДНК океанських істот, вік яких 555 мільйонів років, вони існували в едиакарському періоді. Для того, щоб вивчити зовнішній вигляд і можливу поведінку істот, вони провели дослідження.

Дослідники вважають, що організми володіють унікальними генетичними будівельними блоками для створення голів та органів чуття, проте взаємодія між цими будівельними блоками не була настільки розвинена, щоб створити концентровану нервову систему. Професор геології Мері Дрозер зазначила, що ні у кого з цих істот не було голів і скелетів. Багато цих істот могли виглядати як тривимірні килимки для ванної.

За словами Мері Дрозер, ці тварини були настільки дивними і різними, що їх було вкрай складно віднести до сучасних категорій живих організмів. На них було досить просто поглянути, щоб зрозуміти, що вони представляють собою дуже дивну субстанцію. Відомо, що вченим вдалося отримати ДНК цих істот за допомогою скам'янілостей, які були знайдені в Америці. За їх словами, цим скам'янілостям кілька тисяч років, але вони до сих пір відмінно збереглися. Також експерт зазначила, що істоти, які населяли планету Земля 555 мільйонів років тому, могли послужити основою для створення більш поліпшеної версії людини.

На даний момент складно сказати про те, наскільки вірні дані вчених про те, що між цими "безголовими" істотами і людиною був зв'язок, але їх схожість точно є. Будова скелета у людини і у цієї істоти дуже схожа, незважаючи на те, що істоти були схожими на желе. Здавалося б, що у них взагалі не повинно бути кісток, але це не так. Фахівці продовжують вивчати свої ж дані, щоб зрозуміти, який вплив зробили безголові істоти на людську расу, і чи є щось подібне в цьому світі в 2021 році.

Як писав "Апостроф" раніше,