RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Марсохід виявив на Червоній планеті "дивний камінь" і обстріляв його лазером, фото

Під час обстеження поверхні Марса увагу дослідників Національного космічного агентства США (NASA) привернув "дивний камінь" зеленого кольору і близько 15 сантиметрів завдовжки, виявлений апаратом Perseverance.

Про це повідомляється на сторінці ровера в Twitter.

Під час дослідження знахідки апарат провів по каменю кілька пострілів лазерним променем, щоб завдяки технології SuperCam зібрати інформацію про його склад, скануючи пил від пострілу.

"Поки вертоліт (дрон-розвідник Ingenuity, -" Апостроф ") готується, я не можу не вивчати прилегле каміння. Цей дивний камінь змусив мою наукову команду обмінюватися безліччю гіпотез", - пишуть СММ-менеджери NASA від імені марсохода.

У повідомленні сказано, що довжина каменю становить приблизно 15 сантиметрів, а якщо придивитися до опублікованого знімка, то можна побачити позначки від лазера.

Як передає "Голос Америки", дослідники NASA припускають, що дивний камінь може бути частиною метеорита, яка відкололася в результаті зіткнення або через вплив погодних умов.

Нагадаємо, що на початку квітня від марсохода повинен відокремитися 2-кілограмовий вертоліт і здійснити перший політ на іншій планеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше марсохід космічного агентства NASA під назвою Perseverance вперше проїхався по поверхні Червоної планети.