RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Південноафриканський штам COVID-19 може "прорвати" захист від вакцини Pfizer: дані дослідження

Ізраїльські вчені з Тель-Авівського університету і медичної організації "Клаліт" провели дослідження дії вакцини Pfizer на південноафриканський штам коронавірусу, який вже виявили в Україні.

Про це повідомляє видання Times of Israel.

Дослідники прийшли до висновку, що південноафриканський варіант COVID-19 здатний "прорватися" через вакцину Pfizer. Даний штам більш небезпечний для людей.

Вчені проаналізували мазки 150 громадян Ізраїлю, які були щеплені Pfizer, але все одно заразилися коронавірусом. Серед них було у вісім разів більше людей, які інфіковані південноафриканським штамом, ніж серед тих, хто не отримав щеплення і захворів на коронавірус.

"Грунтуючись на структурі населення в цілому, ми могли очікувати тільки один випадок південноафриканського варіанту, але ми побачили вісім", - сказала професор Аді Стерн, яка очолювала дослідження.

За її словами, південноафриканський варіант в порівнянні з вихідним штамом і британським варіантом "здатний подолати захист вакцини". Але разом з тим розмір вибірки поки занадто малий, щоб оцінити ситуацію.

Професор Ран Балісер підкреслив, що це дослідження є важливим. Але також результати вимагають постійної пильності щодо коронавірусу і його поширення.

Як повідомляв "Апостроф", вірус COVID-19 змінився: люди важко переносять захворювання і довше залишаються киснезалежними.