RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Британії загадкові давні руїни - такого ще ніхто не бачив: фото

У Великій Британії, де раніше кролики допомогли виявити рідкісні артефакти, неподалік від приморського містечка Скарборо археологи знайшли руїни вілли і терми часів Римської імперії.

Про це повідомляє видання The Yorkshire Post.

Вчені розкопали цілий комплекс будівель, який включає центральне приміщення круглої форми, кілька залів, що ведуть до нього, а також терми. За словами археологів, на цій розкішній віллі могли жити представники аристократії або ж її могли використовувати для релігійних обрядів.

За словами фахівців, це одна з найбільш "фантастичних знахідок", які коли-небудь були виявлені в країні: вілли з плануванням такого типу ніколи раніше не зустрічалися в Великобританії, і, як вважають експерти, у всій колишньої Римській імперії, кордони якої простягалися від Англії до Західної Азії.

"Ми і не мріяли виявити на цьому місці щось подібне. Ці руїни дозволяють нам краще уявити, якою була Великобританія за часів Римської імперії", - заявила спеціаліст з стародавніх пам'ятників Кейт Емерік.

Зазначається, що археологи продовжать дослідження цього місця. Вони спробують встановити, чому цю загадкову будівлю звели так далеко від інших римських центрів.

Як повідомляв "Апостроф", іранські археологи під час розкопок виявили фрагмент королівського меморіального тексту царя Ассірії Саргона II.