RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Компанія Ілона Маска доставить астронавтів на Місяць: подробиці місії

Корпорація Ілона Маска збирається доставити астронавтів на природний супутник планети Земля. З'явилися перші подробиці місії.

Про це повідомляє VOA.

Представники Національного космічного агентства NASA вирішили обрати компанію Ілона Маска SpaceX для того, щоб відправити космонавтів на Місяць. У НАСА впевнені, що компанія мільярдера здатна зробити все можливе для того, щоб прокласти шлях для тривалого освоєння природного супутника Землі. SpaceX підписала контракт на 29 мільярдів доларів.

План полягає в тому, що ракета космічного агентства повинна доставити чотирьох астронавтів на місячну орбіту. Далі астронавти підійдуть до модуля SpaceX. Вони повинні провести тиждень досліджуючи поверхню Місяця. Коли астронавти закінчать проводити дослідження, вони повинні повернутися на ракету NASA і відправитися на Землю.

В рамках цієї місії на поверхню Місяця вперше доставлять жінку і темношкірого астронавта. Заступник керівника операцій польотів NASA Кеті Людерс заявила, що ця операція є найважливішим кроком для людства. Також, за її словами, це велика можливість вивчити Сонячну систему, а потім приступити до масштабного дослідження на Марсі.

Компанія Ілона Маска планує відправити кілька космічних туристів на орбіту Землі вже на цьому тижні. Також компанія приступила до роботи над програмою подорожей на Червону планету. Прототип ракети корпорації SpaceX не так давно вибухнув під час випробувань, представники компанії вже знають, в чому проблема і намагаються її виправити для того щоб була можливість здійснювати польоти.

Як писав "Апостроф" раніше, у Маска похвалилися технологією створення динозаврів.