RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Компанія Ілона Маска назвала дату, коли відправить на Місяць шаттл Blue Ghost

Аерокосмічна компанія Firefly Aerospace оголосила про укладення контракту з SpaceX на запуск свого шатла Blue Ghost на Місяць в 2023 році.

Про це пише BUSINESS WIRE.

Більш того, стало відомо про те, що космічна компанія SpaceX не тільки погодилася допомогти в розробці даного нового місячного дослідного шаттла, але також відповідним чином модифікувати та поліпшити функціонал власний ракети Falcon 9 для його подальшої відправки на Місяць.

До 2023 року буде йти підготовка шатла.

Компанія також планує запуск відразу десяти незалежних один від одного космічних вантажів для Blue Ghost, який на той час вже буде присутній на поверхні Місяця та виконувати своє основне завдання зі спостереження і вивчення околиць.

Blue Ghost Фото: businesswire

Ще в лютому поточного року космічне агентство NASA організувало свого роду тендер на будівництво і відправку концептуально нового типу місячного ровера, за підсумками розгортання якого було встановлено, що цим проєктом займеться аерокосмічна компанія Firefly Aerospace.

У свою чергу, дана компанія найняла новий робочий контракт з космічною компанією SpaceX на допомогу в будівництві та організації програмного забезпечення такого ровера, яким стане Blue Ghost Lander. Він повинен приземлитися на ближній стороні Місяця та функціонувати в якості стаціонарної станції спостереження за різного роду явищами на Місяці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, на початку травня компанія Маска успішно випробувала прототип Starship - це стало проривом.