RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Дуже навіть симпатичні - вчені відкрили невідомих раніше "шоколадних" жаб: фото

Австралійському вченому Стіву Річардса вдалося відкрити новий вид жаб, який мешкає на болотах тропічних лісів Нової Гвінеї.

Про це пише видання The Guardian.

Вперше фахівець з тварин виявив плямисту істоту кольору какао п'ять років тому в неймовірно складному середовищі проживання.

"Можливо, тому, щоб знайти цю жабу, потрібно так багато часу. Болото, багато москітів, рознощиків малярії, повені, крокодили і не так багато доріг. Це дійсно неприємне місце для роботи", - розповів Стів Річардс в коментарі журналістам.

Під час дослідження вчений зміг зібрати кілька зразків, але генетичний аналіз затягнувся на кілька років. Однак, Стів Річардс з колегами може з упевненістю сказати, що Litoria mira (шоколадна жаба) - новий різновид.

В ході аналізу з'ясувалося, що звичайна зелена деревна жаба еволюціонувала, отримала новий окрас і тепер не може спаровуватися зі своїми "родичами" для продовження роду.

"Шоколадна" жаба трохи менше, ніж австралійська зелена деревна жаба, від 7 до 8 см в повністю дозрілому стані. І ім'я вона отримала незвичайне - "lira" в перекладі з латині означає "дивна".

"Це було дивним відкриттям - виявити упущеного з уваги родича відомої і звичайної зеленої деревної жаби Австралії, що живе в тропічних лісах Нової Гвінеї", - додав австралійський вчений.

В цілому, Стів Річардс зміг виявити кілька видів жаб в Австралії і близько 200 в Новій Гвінеї.

Фото: theguardian.com

Раніше ми розповідали, що в Австралії народилися малюки вимираючого виду тварин.