RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

ЗНО з української мови та літератури: правильні відповіді і розрахунок бала

У вівторок, 1 червня, опубліковано правильні відповіді до завдань тестів ЗНО з української мови й української мови та літератури.

Про це повідомляє Освіта.ua.

Правильні відповіді на ЗНО:

Учасники тестування можуть самостійно визначити власний тестовий бал за всіма завданнями тесту, окрім завдання відкритої форми.

Зазначається, що максимально можлива кількість тестових балів з української мови дорівнює 74 балам.

Найбільша кількість тестових балів, доступна для учасників ЗНО з української мови та літератури складає 116 балів.

Повідомляється, що офіційне оголошення результатів тестування з цих предметів відбудеться до 25 червня 2021 року.

Результати за 12-бальною шкалою надішлють закладам освіти для визначення оцінки за державну підсумкову атестацію для тих випускників, які забажали отримати оцінку ДПА за результатами ЗНО.

Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури проходитиме у два етапи. На першому етапі визначається тестовий бал учасника зовнішнього оцінювання (максимум – 116 балів). На другому етапі тестовий бал трансформується у рейтингову оцінку результатів учасника ЗНО за 200-бальною шкалою. Останній показник використовуватиметься при складанні рейтингового списку абітурієнтів при вступі до вишів України.

Максимальна можлива кількість тестових балів з української мови, з урахуванням завдань №25–63 та №67 дорівнює 74 тестовим балам.

Результат виконання всіх завдань тесту може бути використано під час вступу до вишу як конкурсний предмет “Українська мова і література”. Максимально можлива кількість тестових балів складає 116 балів.

Як розраховується тестовий бал

У завданнях з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох або п’яти запропонованих варіантів правильна відповідь оцінюється в 1 бал.

У завданнях на встановлення відповідності, у якому до кожного завдання подано інформацію, позначену цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч), також за правильну відповідь надається 1 бал.

Правильна відповідь на завдання відкритої форми з короткою письмовою відповіддю може принести учаснику 1 або 2 бали, залежно від того, чи була відповідь на питання розгорнутою.

Завдання з розгорнутою відповіддю (власне висловлення) оцінюється від 0 до 20 балів за критеріями змісту та мовного оформлення.

Повідомляється, що таблиця переведення тестових балів у рейтингову шкалу від 100 до 200 балів, яка використовуватиметься для вступу у виші, буде оприлюднена лише після перевірки правильності виконання завдань кожного учасника ЗНО, але не пізніше 25 червня 2021 року.

Також читайте матеріал “Апострофа”: Вступна кампанія-2021: що треба знати абітурієнтам