RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Очолюваний Запорожаном Одеський медуніверситет увійшов до п'ятірки кращих медичних вузів України

Напередодні вступної кампанії-2021, яка стартує 1 липня, РБК-Україна склав рейтинг найбільших і успішних медичних університетів України. У їх числі опинився і Одеський медін.

ОНМедУ заснований в 1900 році, входить в Міжнародну асоціацію університетів і Міжнародний науковий комітет ЮНЕСКО. Університет об'єднує 7 факультетів, 60 кафедр і 48 клінічних баз. З 1184 викладачів 695 - професори і кандидати наук. Навчаються 6,5 тис студентів, включаючи іноземних студентів з 53 країн світу.

Ректор університету - академік НАМН України, лауреат Держпремії в галузі науки і техніки, доктор медичних наук, професор, заслужений винахідник України Валерій Запорожан.

"ОНМедУ один з найбільш технологічних і прогресивних медуніверситетів України. ОНМедУ першим в країні перейшов на англійську мову викладання, створив університетську клініку. Лідер по розвитку симуляційної медицини", - йдеться в рейтингу.

Зокрема, в медіні майбутніх лікарів навчають за допомогою сучасних роботів, які повністю імітують справжніх пацієнтів. На симуляторах студенти відпрацьовують діагностику, реанімацію, навички лапароскопічних операцій.

В університеті працює онлайн-бібліотека, яка є частиною глобальної наукової мережі. Студенти мають доступ до 6 тис найменувань з бібліотечних фондів кращих світових університетів, включаючи Стенфордський і Єльський університети.

У числі почесних докторів ОНМедУ - вчені з університетів Великобританії, Німеччини, Литви, Франції, Італії, Швейцарії та інших країн.

Цього року медін проводить набір на спеціальності "Медицина", "Стоматологія", "Фармація, промислова фармація". Вартість навчання в залежності від спеціалізації становить 16,6 - 41,4 тис грн на рік.

Нагадаємо, нещодавно в ОНМедУ розповіли про терміни та особливості вступної кампанії-2021, вимоги до абітурієнтів і переваги навчання.