RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Вчені знайшли докази існування найвідомішого біблійного персонажа - родоначальника багатьох народів

У місті Бєєр-Шева на півдні Ізраїлю виявили колодязь з артефактами, які підтверджують історичність біблійного патріарха Авраама, від якого беруть початок три великих світових релігії - іудаїзм, християнство та іслам.

Як пише Express, відкриття зробив професор біблійних досліджень в Біблійному коледжі та аспірантурі Шаста в Каліфорнії Том Мейер.

Авраам народився близько 4 тисяч років тому в стародавньому місті Ур (Месопотамія, територія сучасного південного Іраку). Його син Ісаак був дідом 12 ізраїльських колін, в той час як інший син Авраама - Ізмаїл був проголошений одним з ісламських пророків. У перекладі з єврейського ім'я Авраам означає "батько безлічі".

На дні Криниці Авраама в Бєєр-Шеві було виявлено безліч керамічних виробів часів Авраама, які передали в музей. За словами Тома Мейєра, важливим відкриттям також є ворота Авраама в стародавніх руїнах Тель-Дана. Не виключено, що це ті самі ворота, через які патріарх і його армія з 318 людей вирушили в погоню за викрадачами Лота.

У 20-ті роки минулого століття, археологи шукали гробниці в Долині царів в Єгипті і наткнулися на рідне місто Авраама - Ур в стародавній Месопотамії. Відомий англійський археолог Леонард Вули розкопав храм, в якому, на думку професора Мейєра, Авраам міг би поклонятися богу Місяця Наннару перед його пошуками в Леванте.

Однак, згідно з Книгою Ісуса Навина, Авраам не був ідолопоклонником, на відміну від своєї сім'ї. Авраам був пастухом і жив за містом.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Єрусалимі (Ізраїль) знайшли стародавню печатку, яка належала пророку Ісаї (749-686 рр. до н.е.). За оцінками істориків, він народився близько 650 р до н.е. під час правління іудейського царя Йосії.