RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як виглядають "розплідники", в яких народжуються зірки: з'явилися приголомшливі карти галактик

Вчені провели радіоогляд 90 галактик, щоб вивчити космічні "розплідники", в яких народжуються зірки. Отримані дані вони презентували на 238-му засіданні Американського астрономічного товариства.

Про це повідомляє Daily Mail.

За словами астрономів, кожна зірка на небі, включно із Сонцем, народилася в цих "зіркових яслах".

"Такі регіони відповідають за побудову галактик і планет і є невід'ємною частиною нашої історії. Нам вперше вдалося отримати повне уявлення про ці об'єкти в усій локальної Всесвіту", - говорить Адам Лерой, керівник проекту з Університету штату Огайо в США.

Дослідження проводили за допомогою масивного радіотелескопу ALMA. Він дозволив перейти від вивчення окремих галактик до великій вибірці. За короткий час обсяг отриманих даних про "розплідниках" збільшився більш ніж в десять разів.

"Коли оптичні телескопи отримують знімки, вони вловлюють світло зірок. Коли ALMA робить знімок, він бачить світіння газу і пилу, які утворюють ці зірки", - сказав Цзяї Сун, учасник проекту з Університету штату Огайо.

Вчені використовують ALMA для фотографування галактик, отримуючи настільки ж чіткі фото, що і при використанні оптичних інструментів. Раніше це було неможливо.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що т елескоп Hubble зробив фото надмасивної зірки AG Carinae.